Help

Met deze knop komt u in de inhoudsopgave.
Hier kunt u direct naar een specifiek thema of pagina.
Met deze knoppen kunt u door de pagina’s heen bladeren
Met deze knop gaat u in één keer helemaal terug naar boven
Doormiddel van deze knop bent u deze help pagina aan het bekijken.

Kennisthema’s 2016-2017

Sinds de Kennisagenda van 2014 uitkwam zijn er tal van nieuwe thema’s opgepakt. Bij de themakeuze lieten we ons inspireren door grote vragen die intern en extern werden geagendeerd. De voornaamste reden voor definitie van een nieuw thema was de behoefte aan meer en verdiepende kennis op dat terrein. Andere belangrijke criteria waren: de relatie met maatschappelijke vraagstukken, het vermoeden van grote impact, en de mogelijkheden voor discussie met de academische wereld.
Deze versie van de Kennisagenda bevat acht nieuwe kennisthema’s. Zes hiervan zijn verkend via rondetafelgesprekken. Hierin gaan experts uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap in gesprek met strategische beleidsmakers van de Belastingdienst. Daarnaast is één kennisthema uitgewerkt via een internationale conferentie en één thema via een scenario verkenning.
Ook heeft een deel van de thema’s uit de Kennisagenda 2014 een vervolg gekregen. Dit bijvoorbeeld in de vorm van verdiepend onderzoek, een vast perspectief in één van onze onderzoeksprogramma’s, masterclasses, seminars of participatie in een kennisnetwerk. Onder vervolg kennisthema’s 2014-2015 vindt u een korte update van deze kennisthema’s.

Nieuwe thema’s

De nieuwe kennisthema’s in deze Kennisagenda zijn: